Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, refuză pentru a treia oară să se prezinte la audiere în fața Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Într-o scrisoare transmisă marți comisiei, șefa DNA le comunică, scurt, că nu deține informații și documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetărilor.

“În legătură cu adresa dumneavoastră din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificare aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial constă în analiza și clarificarea unor situații de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaște anumite realități cu reverberații în plan social, juridic sau politic. Sens în care vă aduc la cunoștință că nu dețin informații și/sau documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare”, se arată în scrisoarea adresată președintelui comisiei, Oana-Consuela Florea.
 
Comisia a decis deja, în urmă cu două luni, că alegerile au fost fraudate de Traian Băsescu și Emil Boc, însă Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care vrea să candideze la Președinția României, a ținut morțiș să fie umilit din nou de Kovesi.
 
Luni, comisia a supus la vot propunerea lui Pleșoianu de a o invita din nou pe șefa DNA, iar membrii au dat 9 voturi “pentru”, 2 voturi “împotrivă” și 2 abțineri.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version