O informare meteo a fost lansată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit căreia vin ninsorile cu vânt puternic la munte, începând din noaptea de luni spre marți de la ora 3.00 până miercuri, 22 noiembrie, la ora 18.00.

sursă foto CNAIR

Dar și în nord-vestul şi centrul ţării va ninge – e drept, slab -, cu precădere în cursul zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri.

În restul țării vor fi ploi.

Temperaturile scad, minimele fiind predominant în jurul valorii de zero grade. 

La munte se va depune, local, un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60-80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

La munte, în special la altitudini de peste 1.700 metri, vântul va avea intensificări în după-amiaza zilei de luni şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu rafale de peste 90-100 km/h.

De miercuri, temperaturire încep să crească însă, iar vineri iese soarele. Până la sfârșitul săptămânii va fi mai cald decât în mod norma: între 6 și 16 grade , când în mod nrmal nu ar trebui să depășească 10 grade Celsius.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version