Admnistrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două noi avertizări de poi torențiale și furtuni, valabile până duminică seară.

foto Jean Mihai Pîlșu

Cod Portocaliu, de sâmbătă la ora 12.00 până duminică la ora 6.00

În Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Cod Galben, de sâmbătă la ora 10.30 până duminică, 26 iulie, ora 6.00

În vestul, sud-vestul, centrul, nordul țării și la munte local și temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod Galben: valabil duminică între orele 6.00 – 23.00

O a doua avertizare Cod Galben a fost emisă pentru Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Oltenieiși al Carpaților Orientali.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Caniculă în est și sud-est

În regiunile estice și sud-estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat și pe arii restrânse, indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version