Zeci de poliţişti de la Direcţia Generală a Municipiului Bucureşti, reprezentanţi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 3 şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează, miercuri dimineaţa, 14 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

perchezitii 2

Misiunea oamenilor legii este de a destructura o grupare specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni comise în urma unor tranzacţii fictive cu fier vechi.

Conform anchetatorilor, “din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În urma documentării activităţii infracţionale a bănuiţilor a rezultat faptul că, în perioada 2012–2016, aceştia au efectuat tranzacţii fictive cu produse şi materiale reciclabile. Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 5.000.000 euro. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 3”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version