Zeci de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au efectuat, marţi, 15 percheziţii în Dolj, Prahova, Gorj şi Călăraşi.

sursa foto obiectivbr.ro

Au fost vizaţi de acţiune suspecţi de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală cu materiale feroase şi neferoase. Percheziţiile au fost efectuate la persoane fizice care sunt administratori ai unor societăţi comerciale.

Anchetatorii au ridicat documente contabile referitoare la relaţii comerciale derulate de 22 de societăţi comerciale şi trei întreprinderi individuale şi ştampilele folosite de patru dintre societăţile comerciale vizate.

Principala ţintă o reprezintă MRG Metal SRL Craiova, companie despre care procurorii spun că “reprezentanţii MRG Metal SRL au evidenţiat în documentele contabile, în perioada aprilie 2015 – mai 2016, achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase de la un număr de 20 de societăţi comerciale, societăţi care nu au confirmat relaţiile comerciale înregistrate în contabilitate de către S.C. MRG Metal S.R.L. şi declarate organelor fiscale. Rezultă că scopul final al acţiunilor MRG Metal SRL a fost acela al sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale generate de activitatea comercială desfăşurată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 4.016.900 lei, reprezentând impozit pe profit şi T.V.A. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version