Fostul premier Victor Ponta urmează să ajungă joi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ponta ar urma să fie audiat ca martor în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat în dosarul Ferma Băneasa de comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Este unul dintre ultimele termene din acest dosar, după ce judecarea la prima instanță (Completul de 3 Judecători al ÎCCJ) s-a reluat de la zero în octombrie 2017, deoarece una dintre judecătoare s-a pensionat chiar înainte de pronunțarea sentinței.

Ponta este doar ultimul nume greu audiat în acest dosar în care au mai dat cu subsemnatul Dan Andronic – inculpat -, Dan Motreanu, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, Șerban Mihăilescu, Ioana Valmar, una dintre fostele soții ale lui Tăriceanu, și Cristian Relu Aparaschivei, mâna dreaptă a lui Remus Truică.

Tăriceanu este acuzat de favorizarea făptuitorului – a tras sforile pentru ca Prințul Paul de România să obțină în mod ilegal retrocedări importante de teren, grație intervențiilor făcute de Remus Truică, Tal Silberstein, Benny Steinmez și Moshe Agavi.

Tăriceanu este acuzat și de mărturie mincinoasă – a susținut în mod nereal că nu știa detalii despre această afacere, dar și că nu a spus totul despre relațiile pe care le are cu personajele mai sus amintite.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version