Șeful Poliţiei de Frontieră (IGPF), Victor Ştefan Ivaşcu, și șeful IPJ Maramureș au fost schimbați din funcţie de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, duminică seară, după ce primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost lăsat să fugă din țară cu acte false pe la vama Petea, vineri dimineață cu puțin înainte de ora 8.00, chiar înainte de a fi condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

În locul lui Ivaşcu, eliberat din funcție cu acordul acestuia, a fost pus să asigure continuitatea conduceri Poliției de Frontieră adjunctul său, Cornel Laurian Stoica, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Premierul Marcel Ciolacu îi ceruse public lui Predoiu să îl schimbe din funcție pe șeful IGPF.

Prin schimbarea acestuia, Predoiu a stins scandalul fugii din țară a primarului infractor girat de însuși Ciolacu, cel care l-a reprimit în PSD pe Cherecheș (traseist PSD, PNL și UNPR) cu doar patru luni înainte ca acesta din urmă să fie condamnat definitiv.

De asemenea, Predoiu a dispus Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne să efectueze un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Potrivit MAI, care s-a ferit să amintească numele ministrului Predoiu, „s-a decis încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”.

Conform MAI, aceste decizii au fost luate „având în vedere o serie de evenimente (…) pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfăşurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional şi managerial”.

Fugarul Cherecheș a trecut „ca prin brânză” prin vama Petea, deși era dat în consemn la frontieră
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version