Printr-o decizie semnată joi de premierul Dacian Cioloș și publicată în Monitorul Oficial, colonelul Mihai-Cristian Mărculescu a fost împuternicit în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI).

ciolos scrie

DGPI este o structură nou-înființată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Ordonanța de urgență nr. 76/2016, în locul defunctei DIPI.

Miercuri, premierul l-a eliberat pe Mihai-Cristian Mărculescu din funcția de secretar de stat la Departamentul pentru Informații și Protecție Internă (DIPI) al MAI.

Tot miercuri, au fost eliberați din funcțiile de subsecretari de stat la DIPI Cătălin Gâdici și Marius-Haientz Patriche.

Amintim că întreaga conducere a DIPI este anchetată de DNA, pentru fapte de corupție. “(…) Suma deturnată din fondurile operative ale D.I.P.I pentru cheltuieli de protocol și pentru înzestrarea instituției, în perioada 2014-2015, depășește 220.000 lei, iar suma însușită în interes personal depășește 70.000 lei”, potrivit DNA.

În dosar sunt anchetați și alți 18 angajați ai DIPI, acuzați de deturnare de fonduri, delapidare, complicitate la abuz în serviciu, fals și uz de fals.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version