Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi, contestaţia în anulare formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, împotriva condamnării la 1 an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar.

CINDREA

Astfel, sentinţa pronunţată în 14 septembrie 2015 de Completul de 5 judecători al ÎCCJ rămâne definitivă iar Cindrea este obligat la plata a 200 lei cheltuieli judiciare către stat.

Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014, de Parchetul General, sub acuzaţia că, în perioada octombrie 2009 – februarie 2011, în calitate de deputat, a angajat-o pe soţia sa în biroului său parlamentar şi a plătit-o cu 35.061 lei din bugetul Camerei Deputaţilor.

Ioan Cindrea, care conduce din 1996 organizaţia judeţeană a PSD Sibiu, a avut trei mandate consecutive de parlamentar, între 2000 şi 2012, apoi a renunţat pentru a un mandat de preşedinte al CJ Sibiu, care i se încheie în iunie – şi, probabil, va candida din nou.

Aşadar, în afară de returnarea banilor pe care i-a luat ilegal de la stat pentru soţia sa, Cindrea nu a păţit nimic, el fiind liber să candideze la post vrea şi – în plus – să beneficieze din plin de pensia specială acordată parlamentarilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version