Primăria comunei Jorăşti, din judeţul Galaţi, a fost luată cu asalt, marţi, de o echipă comună alcătuită din ofiţeri de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi şi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

Danut Tofan (sursa foto evz.ro)

Din primele informaţii reiese că primarul comunei Jorăşti, Dănuţ Tofan, este bănuit de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.

Anchetatorii susţin că “în perioada 16.03.2017 – 27.04.2017, primarul a întocmit în fals formulare în care a consemnat activităţi fictive ce ar fi fost efectuate de două persoane condamnate definitiv la o pedeapsă cu suspendare de Judecătoria Târgu-Bujor şi care au fost obligate să efectueze muncă în folosul comunităţii. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane şi-au executat obligaţiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunităţii, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probaţiune Galaţi”.

Trei suspecţi, respectiv primarul şi cele două persoane pe care le-a ajutat, vor fi duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Persoanele care au beneficiat de favorul primarului fuseseră condamnaţi pentru ultraj, după ce au vătămat un poliţist care i-a prins la furt de lemne.

Dănuţ Tofan este primar din partea Partidului Naţional Liberal.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version