Primarul comunei Corbeanca, Anton Valeriu, nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei, austabilit inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instituție care a sesizat Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu acest fapt.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 3.061.855 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, transmite AN, luni.

Un alt caz de avere nejustificată este cel al viceprimarului comunei Rona de Sus (judeţul Maramureş), Ioan Ruscovan, în cazul căruia inspectorii ANI au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 770.574 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de acesta cu familia.

De asemenea, Mariana Sîrbuleţ, consilier local în comuna Bucşani, judeţul Dâmboviţa, nu poate justifica o avere de 216.137 lei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version