Incidentele şocante petrecute în ultima perioadă la Spitalul de Arşi din Bucureşti au dus la crearea unor dosare penale.

sursa foto evz.ro
sursa foto evz.ro

Deocamdată vorbim despre dosare penale in rem, care vizează comiterea mai multor infracţiuni, fără ca o anumită persoană sau mai multe persoane să fie puse sub acuzare.

Totuşi, pentru a afla mai pe larg ce se petrece în ograda Spitalului de Arşi, anchetatorii de la Omoruri i-au chemat la audieri pe asistenta şefă de la Secţia de Terapie Intensivă şi pe medicul şef de la aceeaşi Secţie.

Activitatea secţiei respective a fost întreruptă după ce joi au apărut în mediul online imagini cu rana unui pacient invadată, practic, de viermi.

Între timp, pe site-ul tolo.ro au apărut noi declaraţii incredibile despre ceea ce se produse în incinta Spitalului de Arşi. Una dintre asistente, sub protecţia anonimatului, a recunoscut că se lucrează în condiţii dintre cele mai crunte.

“Cazurile de răni cu viermi sunt prezente de ani de zile. Am avut şi anul trecut, am avut şi acum doi ani. Pe fiecare vară, atunci când începe căldura, apar multe cazuri. Când facem primul pansament, strângem acei viermi. Însă viermele caută să fugă de lumină, se trage. Culegem ce e pe suprafaţă, dar ce intră înăuntru nu putem. Practic, viermii se adăpostesc în corp. Apoi, se repetă figura la următorul pansament. Aerul condiţionat montat în secţia de terapie, încă de la modernizarea spitalului, din urmă cu mulţi ani, nu a funcţionat nicio zi. Se lucrează în condiţii de saună. La finalul schimbului toţi suntem uzi până la lenjeria intimă. Dacă nu se arunca o pacientă în gol, nici gratii pe la geamuri nu aveam”, a fost mesajul uluitor transmis de asistenta respectivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version