Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, a susținut miercuri seara o conferință de presă de tip maraton în timpul căreia a ținut să comenteze, pe cât posibil, cele mai importante subiecte ale zilei.

Șefa DNA a precizat, printre altele, că nu are motive să-și dea demisia, că procurorii DNA, indiferent de numele lor, nu fabrică probe și că, de fapt, în ultimele zile, am asistat la “un festival al condamnaților prin care aceștia caută să obțină îngenuncherea statului român și umilirea societății și a poporului român”.

Cum era de așteptat, au apărut și primele reacții la conferința șefei DNA, iar părerile sunt împărțite, în funcție de interes.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, consideră că “e bine să ai dovezi cu nemernicii ăștia! Că, uite, ies cu seninătate să repete ca o mașinărie stricată,”DNA nu falsifică probe”. Asta mergea să o turuiți când v-am zis eu în 2015 că v-a dat bani și v-a făcut cadouri Dorin Cocoș. Că nu mi-a trecut prin cap să păstrez chitanțe ori să filmez gențile cu bani. Așa că, doamna procuror Moraru a închis repede Denunțurile mele.

Dar acum, când o țară întreagă a văzut cum faceți probe false, cât tupeu să ai să ieși și să spui că nu e adevărat??? Vă zic eu cât! Atât tupeu cât îți dă convingerea că orice s-ar întâmpla, oricât de grav ar fi, nu pățești nimic. Pentru că cei care te pot trage la răspundere sunt făcuți pe ei de frică, niște lași și niște slugi. Ce spun Onea, Kovesi, Portocală etc. în acest moment nici nu mai contează.

Contează ce spun și fac cei care sunt aleși să conducă țara, să apere democrația, să îi reprezinte și să îi apere cetățenii și să îi apere instituțiile. Iar aceștia nu par că există! Dragnea e atât de laș încât aruncă în aer tot pentru liniștea lui pe care și-o tot negociază cu Coldea și Kovesi și ceilalți, Johannis nici nu respiră de fricos ce e, Tăriceanu de unul singur probabil a obosit, opoziția e de rahat.

Orban tremură la gândul că va fi condamnat în apel iar Blaga, cu un dosar pe rol și el, așteaptă să rezolve alții problemele, ca întotdeauna.

Halal bărbați, halal politicieni, halal lideri, vai de țara care a încăput pe mâna lor! Nu e de mirare cât de ușor a putut prelua Sistemul puterea în România, cu așa clasă conducătoare!”.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, ia partea șefei DNA și a transmis următorul mesaj:

“Senzația mea zilele astea este că Laura Codruța Kovesi a fost lăsată singură. Cea mai mare parte a politicienilor și o bună parte din presă și-au văzut de alte treburi sau au devenit dintr-o dată extrem de sensibili la greșelile presupuse ale unui procuror, în timp ce inculpați și condamnați penal și-au chemat armatele de mercenari, televiziuni și fițuici de doi lei și au declanșat un nou atac asupra instituției care și-a demonstrat în ultimii ani eficiența mai mult decât orice altă instituție a statului român.

Miercuri seara, Laura Codruța Kovesi, singură, într-o conferință de vreo două ore a vorbit curat, cu răbdare, forță și eleganță. Cam așa cum ar trebui să vorbească orice om care se află în serviciu public sau măcar orice șef de instituție.

Câteva afirmații sunt pur și simplu incontestabile, pentru oricine are un minim bun simț și un dram de minte:

“Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Dacă ne uităm cine atacă vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilități și care vor să decredibilizeze justiția, ce s-a făcut corect, să ducă în derizoriu faptele de corupție. Acest atac nu e despre Kovesi, e despre procurorii care și-au făcut treaba. Vizează îngenucherea statului român, umilirea societății și a poporului român”

Dacă o femeie are curajul și tăria asta, s-or găsi și câțiva bărbați în țara asta să țină piept furtunii de nemernicii, țățisme și hoție, mă gândesc”

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version