Procurorii DIICOT au efectuat joi nouă percheziţii domiciliare în Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara.

marijuana-general

Percheziţiile au avut ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea unor droguri de risc şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Oamenii legii au pe listă trei suspecţi care sunt bănuiţi că “în perioada octombrie 2015 – februarie 2016 au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice)”.

Procurorii susţin că drogurile şi substanţele psihoactive erau comandate de pe diferite site-uri de internet, în special din Marea Britanie. Apoi, unul dintre membrii grupului le distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, la mai mulţi consumatori din Sibiu, Maramureş, Mureş, Timiş, Arad şi Hunedoara.

De asemenea, un alt membru al grupului distribuia drogurile şi substanţele psihoactive consumatorilor din Hunedoara, inclusiv unor consumatori minori.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 de grame de masă vegetală, două arme de foc, deţinute fără drept, un laptop, nouă telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit.

La sediul DIICOT Gorj vor fi audiate nouă persoane printre care şi cei trei suspecţi.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version