După cele 20 de percheziții efectuate, joi, la sediul clubului de fotbal CFR Cluj și la domiciliile mai multor suspecți de delapidare a societății cu 9,6 milioane de euro, procurorii DIICOT Cluj i-au audiat pe președintele clubului, Iuliu Mureșan, și pe fostul patron Arpad Paszkany iar vineri au continuat audierile.

diicot 5

Printre cei care au dat cu subsemnatul se numără și Ștefan Gadola, fost acționar la CFR Cluj.

Deocamdată, anchetatorii au început urmărirea penală in rem (pentru fapte, nu asupra persoanelor) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării, cu funcții de conducere în cadrul clubului sportiv, ar fi delapidat aproximativ 9.650.000 de euro din patrimonial societății.

Suma ar fi fost obținută din bonusurile de calificare la o competiție sportivă și din drepturile de televizare.

Pentru ascunderea activității infracționale, s-ar fi folosit firme off-shore din Cipru și Seychelles, precum și contracte fictive de prestări servicii emise de aceste firme pentru clubul sportiv.

De asemenea, cei în cauză ar fi evidențiat în actele contabile ale clubului sportiv cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale ori ar fi evidențiat tranzacții fictive, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version