Procurorii DIICOT anunţă, joi dimineaţa, efectuarea mai multor percheziţii la diferite locaţii din Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Misiunea procurorilor este de a destructura o grupare de infracţionalitate organizată specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Principala ţintă este afaceristul sirian Waari Ghessan, fost partener de afaceri al celebrului Georgică Cornu. De altfel, mai multe percheziţii au loc la domiciliul lui Ghessan şi la firmele acestuia.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de peste 17 milioane de lei. S-au verificat depozitele Tioss Commerce din Dumbrăviţa. Firma respectivă a devenit celebră încă din 2003, când a obţinut, fără licitaţie, dreptul de a înfiinţa primele economate din Timiş.

Procurorii DIICOT susţin că în afară de Ghessan mai sunt şi alte persoane implicate în dosar, evazioniştii reuşind să pătrundă pe piaţă atât la comerţul cu zahărul şi comerţul cu materiale de construcţii, cât şi la prestări servicii.

În total, 19 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT din Timiş. De remarcat că relaţia dintre Ghessan şi Georgică Cornu s-a rupt în momentul în care sirianul i-a furat românului fosta soţie. De altfel, Ghessan trăieşte şi acum cu Oana Cornu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version