Peste 60 de polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și procurori DIICOT participă, marți dimineața, la 18 percheziții efectuate în București, Ilfov și Timiș.

19 persoane sunt suspectate de comiterea mai multor infracțiuni precum constituirea de grup infracțional organizat, tâlhărie în formă calificată, șantaj, furt calificat, înșelăciune, mărturie mincinoasă și contrabandă cu țigarete.

Conform anchetatorilor, “în urma documentării acestei cauze pe parcursul a 6 luni, a rezultat că mai mulţi bănuiţi, structuraţi într-un grup infracţional ierarhizat, constituit în vederea comiterii de infracţiuni, ar fi exercitat presiuni şi acte de violenţă şi ar fi indus în eroare mai multe victime, în scopul de a obţine foloase materiale.

De asemenea, cu intenţia de a le comercializa, ar fi introdus în ţară, din spaţiul extracomunitar, ţigarete netimbrate ce urmau a fi comercializate pe piaţa neagră.

Prejudiciul din comiterea infracţiunilor se ridică la acest moment la aproximativ 150.000 de euro”.

Persoanele identificate vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T..

Întreaga acţiune beneficiază de suport din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version