Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară de la BCCO Pitești efectuează, joi dimineața, trei percheziții domiciliare pe raza județului Argeș.

Mișcarea are în prim plan un bărbat de 39 de ani, din Argeș, suspectat de terorism. Acesta, cunoscut sub numele de “Ibrahim”, a intrat în atenția procurorilor după ce, în primăvara anului 2015, s-a deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României și a spionat constant unitatea respectivă, observând cu atenție căile și punctele de acces precum și modalitatea în care acesta este îngrădit.

Ulterior, bărbatul a transmis datele și informațiile adunate reprezentanților unei grupări jihadiste stabilite într-un stat al Uniunii Europene și care are legături cu atacul terorist de la Paris, din noiembrie 2015.

În plus, argeșeanul suspectat de terorism s-a dovedit a fi, în mediul online, un mare fan al grupării DAESH. Conform procurorilor DIICOT, din noiembrie 2016, Ibrahim a promovat fotografii cu sigla grupării și înregistrări cu atacuri și execuții.

Mai mult, Ibrahim s-a radicalizat într-un alt stat din Uniunea Europeană și a avut ca obiectiv să racoleze cât mai mulți adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte precum cele promovate prin intermediul înregistrărilor DAESH.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version