Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi, cu privire la menținerea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), că nu ar mai fi necesară o monitorizare a politicienilor.

sursă foto: cugetliber.ro
sursă foto cugetliberro

“Din punct de vedere al magistraților, aș dori să vă spun că o monitorizare a magistraților nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Adică este o chestiune de voință politică, știți dumneavoastră de ce. Magistrații își fac datoria și probabil că există anumite persoane care ar dori să își pună în practică agenda lor și nu ar avea nevoie de o chestiune care să îi încurce, cum ar fi MCV-ul”, a afirmat Lazăr, după întâlnirea avută cu ministrul Justiției, întrebat dacă se impune ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Despre discuția avută cu ministrul Justiției, procurorul general a declarat că a fost una cu caracter general privind problematica administrării Ministerului Public.

“A fost o discuție cu caracter general privind problematica administrării Ministerului Public, privind problemele legate de buget, privind structurile specializate ale MP care au bugete specifice pentru zonele respective, privind nevoia folosirii resurselor MP într-o manieră rațională, spre exemplu, micile instanțe care sunt pe tot teritoriul țării și care nu au oameni, nu au procurori pentru a funcționa în mod corespunzător și alte chestiuni de acest gen, care sunt legate de administrare”, a afirmat Lazăr.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version