Procurorul Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, a ajuns marți dimineața la Parchetul General.

Lucian Onea (sursa foto romaniatv.net)

Onea urmează să fie audiat în dosarul în care este acuzat, alături de celebrul Mircea Negulescu ‘Portocală’, de comiterea infracțiunii de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Onea și Negulescu sunt acuzați de comiterea mai multor abuzuri, respectiv de fabricarea unor probe sau de forțarea unor martori de a depune anumite denunțuri.

Onea nu a dorit să facă declarații la intrarea în sediul Parchetului General. Procurorii care anchetează acest dosar susțin că ‘se efectuează acte de urmărire penală faţă de suspecţii Negulescu Mircea şi Onea Lucian sub aspectul participaţiei improprii, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal).

În fapt, s-a reţinut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecţii Negulescu Mircea (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version