Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 continuă în această săptămână audierea celor care au fost implicaţi în campania electorală din urmă cu opt ani.

Marţi a venit rândul ca Radu Berceanu, fost lider al Partidului Democrat Liberal, să se afle printre cei audiaţi. Iar Berceanu a oferit un show total.

Iniţial, Berceanu a precizat că nu este dispus să vină la audieri “pentru că nu îmi plătesc membrii Comisiei transportul”. Ulterior, fostul lider al PDL i-a luat la mişto pe liderii comisiei, Eugen Nicolicea şi Mihai Fifor.

Berceanu a spus despre cei doi că “un electrician şi un bibliotecar au devenit brusc specialişti în Drept”.

Berceanu s-a amuzat şi pe seama ideii formării acestei comisii: “Cred că această comisie a fost creată doar de distracţie, pentru că unii politicieni vor să-şi facă publicitate şi pentru că vara nu prea sunt subiecte de dat la televizor. Dacă nu se fac lucruri importante măcar se rămâne la o distracţie, rămâne ideea că a lansat cineva un subiect. Facem comisie ca să avem ce da pe la TV, că vara nu prea sunt subiecte”.

Nu în ultimul rând, Berceanu nu l-a menajat nici pe Dan Andronic, personajul de la care a pornit, practic, întreaga ţărăşenie: “Subiectul, n-am înţeles, a fost lansat de un ziarist sau de un specialist în campanie electorală? Că eu am înţeles că e un specialist în campanii electorale, dar el nu a avut niciun habar. Nu poţi să fi specialist în campanii electorale, dar să nu fi participat la nicio campanie, să nu fi organizat nicio campanie, să spui că eşti specialist aşa, de chichi. Dar tu când te-ai dus la întâlnire, ce erai? În calitate de ce te-ai dus? Ţi-a plăcut? Dacă ai primit bani pentru consultanţă, ai plătit impozit? Acolo erai jurnalist sau consultant în campania electorală? Erai consultant pentru că ţineai cu ei sau erai plătit? Deci te-ai dus şi tu ca ei să vezi cine a ieşit?”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version