În ultima vreme a surprins numărul mare de “vedete” care au luat achitări în dosare în care erau acuzate că au prejudiciat bugetul statului cu zeci sau chiar sute de milioane de euro.

 

Amintim doar nume precum Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, achitată în două dosare penale, frații Radu și Alexandru Mazăre, achitați în dosarul șpăgii încasate de la Avraham Morgenstern, Tudor Pendiuc, fost primar la Pitești, deputatul Mircea Drăghici, Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, etc.

S-au propus diferite variante mai mult sau mai puțin fanteziste pentru această situație, însă Augustin Lazăr, procurorul general al României, nu credea în niciuna dintre acestea.

Lazăr consideră că această ploaie de achitări arată doar faptul că “există un stat de drept și o justiție imparțială”.

Totuși, Lazăr recunoaște că “sunt mai multe situații decât ar fi trebuit, este adevărat”, dar spune că “noi trebuie să ne facem întotdeauna datoria și să verificăm absolut toate situațiile în care există un semn de întrebare, indicii temeinice sau suspiciune rezonabilă. Dacă respectăm etica profesională, nimeni nu ne bagă în proceduri. Nu trebuie să ne băgăm în medii unde să creăm impresia că lucrăm cu alții și nu respectăm deontologia”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version