Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene.

Oficial, Dragnea este acuzat de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Procurorii DNA susţin că, deşi era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea controla prin interpuşi compania Tel Drum şi aşa a comis infracţiunile de fraudă cu fonduri europene, sesizându-se inclusiv specialiştii de la Oficiul European Antifraudă.

Însă Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, fost ministru al Justiţiei şi unul dintre lacheii lui Dragnea, vine cu un scenariu uluitor.

Iordache acuză că “dosarul este, fără indoială, o interpretare eronată de către procurorii DNA a legii şi trebuie făcute mai multe precizări, astfel încât să nu mai existe interpretări eronate pe viitor”.

Fostul ministru al Justiţiei anunţă că “dacă aţi citit directiva 334 de anul trecut a Uniunii Europene trebuie să ştiţi că până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăţia există. Cred că acest principiu al nevinovăţiei trebuie foarte bine statuat în legislaţia românească. Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit şi-l putem scoate în spaţiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă. Sper ca săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare comisia parlamentară specială pe care o conduc va tranşa prin vot forma finală a abuzului în serviciu, ca să fim lămuriţi pe deplin. Până atunci, în cazul domnului Dragnea, consider fără îndoială că dosarul este o interpretare eronată a legii de către procurorii DNA”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version