Mișcarea #Rezist îl atacă luni pe Facebook pe Dacian Cioloș, după ce istoricul Marius Oprea, fost liberal, în prezent membru ALDE, l-a acuzat că a preluat partidul PLUS de la Adrian Iordache, fiul unui fost maior de Securitate înainte de 1989, Alexandru Iordache. 

Postarea de pe pagina Rezist a fost ștearsă după câteva ore de la publicare, însă valul de critici a fost unul fără precedent.

Astfel, zeci de internauți au scris că nu se regăsesc în cuvintele scrise pe pagina de FB a Rezist și au cerut să fie făcută publică identitatea autorului.

Mai mulți utilizatori au spus că nu vor ma participa la prostestele organizate de “rezist”. Iată ce a scris unul dintre ei:

“Nu voi mai participa la nici un protest rezist, nu voi mai participa la nici o campanie rezist. Sa va fie rusine, si voi lucrati la a distruge acea fragila unitate a disperarii noastre. SOLICIT PUBLIC NUMELE CELUI, CELEI, CELOR CARE AU SCRIS ACEST TEXT. CU ANONIMA SA MERGETI LA SECURITATE. E incredibil, asa dezamagire nu am simtit de foarte mult timp. Sa va fie rusine, pe cine ati consultat cand ati scris ce ati scris?”. 

Redăm câteva fragmente din postarea Rezist care a stârnit reacții atât de ostile în rândul celor care au susținut până în prezent mișcarea Rezist:

“Tu, Dacian Cioloş, nu ești un om nou.

“Daciane, când spui că “sigur se poate ‘demonstra’ că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate” noi îți spunem să mai tai dracului din ele câ întreaga ta viață, activitate și carieră reprezintă o serie lungă de astfel de “demonstrații”. Uite, Daciane, ăsta din captură e omul cu care te-ai asociat! Ce coincidență nașpa să te asociezi cu o beizadea, cu fiul unui torționar de miliție, cu unul care la începutul anilor 2000 își permitea să se plimbe cu un SUV de top și care dacă făcea accident îl chema pe tăticu’ să mușamalizeze”. 

“Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm și nu vă mai înghițim indiferent de culoare politică pe care o reprezentați. Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi, cum vă prindem, cum vă ardem”. 

UPDATE ora 16.30: Petre Sârbu, administratorul paginii de Facebook Rezist, își cere scuze pentru postare.

Redăm integral mesajul său, transmis cu titlul “DEZMINȚIRE”:

Eu, Petre Sarbu administrator al acestei pagini doresc să încep în primul rând prin a-mi cere scuze pentru faptul că m-am lăsat purtat de val și am postat o opinie personala în numele comunității #REZIST. Corect ar fi fost să postez pe profilul personal și apoi să dau share.

Am greșit si imi merit toate opiniile negative pe care le-am primit.

Cu toate astea rămân ferm pe poziție când un politician greșeste trebuie să-și asume greșeala. Dacă ne pretindem oameni noi, în momentul în care că unele persoane cu care ne-am asociat se dovedesc a fi altceva decât au lăsat să pară în a doua clipă ar fi cazul să ne dezicem de ele.

N-am înțeles însă de ce lumea a considerat că e un atac la PLUS, când eu am spus că “în jurul RO100 și MRÎ s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine”.

Nu mai priviți partidele ca pe niște oșteni strânși în jurul unui tătuc. Chiar dacă era Maica Tereza, lui Băsescu tot îi plecau parlamentarii la PSD.

O să fiu mai atent pe viitor și o să postez opiniile personale pe pagina personală, nu pe cea a unei comunități”.

Amintim că Dacian Cioloș nu a reușit să își înregistreze la Tribunal partidul Mișcarea România Împreună (MRÎ), din cauza numeroaselor contestații depuse de persoane care au dorit în mod evident să nu fie înregistrat.

În aceste condiții, cum legea modificată de PSD+ALDE prevede că este nevoie de minimum 3 oameni pentru a forma un partid, Cioloș s-a înscris în Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), înregistrat în doi timpi și trei mișcări de trei necunoscuți.

VIDEO. Doi avocați i-au dat lui Cioloș un partid refuzat de Justiție

Astfel, cererea pentru înregistrarea PLUS a fost depusă la Tribunalul București pe 25 septembrie 2018, iar soluția de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a fost dată o lună mai târziu, pe 26 octombrie, și nu a fost contestată de nimeni, rămânând definitivă.

Vineri, hodoronc-tronc, Marius Oprea, membru ALDE, și-a amintit că tatăl avocatului care a înființat partidul PLUS este cel care a condus ancheta care l-a vizat pe el în anul 1988. (Click pe titlul de mai jos.)

Istoricul Oprea (ALDE): Securistul Iordache e în spatele partidului PLUS – Cioloș! Politicianul Cioloș: Este o mizerie “jurnalistică”!

În replică la acuzațiile lui Marius Oprea, fostul premier tehnocrat a scris pe Facebook că “asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil”, adăugând că “jurnalistul” Marius Oprea are, “în mod ironic”, același nume cu “unul dintre cei mai controversați oameni politici din România” – făcând evident referire la Gabriel Oprea.

“Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate <<demonstra>> că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”, mai spunea în mesaj Cioloș.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version