Aproape 1.000 de persoane participă, sâmbătă după-amiaza, în centrul Capitalei, la un miting pentru unirea României cu Republica Moldova.

jandarm_1_70162100
sursa foto romaniatv.net

Protestatarii s-au adunat în dreptul celebrului local Hanul lui Manuc şi au aveau în program un marş pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei.

Din păcate spiritele s-au încins, existând informaţii conform cărora printre manifestanţi aflându-se şi persoane infiltrate cu rolul de a agita spiritele.

Jandarmii au intervenit în forţă şi au folosit gazele lacrimogene, în condiţiile în care zeci de persoane au sărit la bătaie. Au fost reţinuţi mai mulţi lideri ai acţiunii.

Există posibilitatea ca acţiunea să fie blocată pe motiv de forţă majoră, mai ales că există discrepanţe între traseul propus de protestatari şi reprezentanţii forţelor de ordine.

Jandarmii susţin că acţiunea ar trebui să se termine în Piaţa Victoriei, unde între orele 17.00 şi 18.30 sunt aşteptate alocuţiuni.

Protestatarii spun că au aprobare pentru a se deplasa înapoi către Piaţa Universităţii, dar că nu vor să plece din Piaţa Victoriei până nu vor sta de vorbă cu premierul Dacian Cioloş şi cu reprezentanţii principalelor partide politice.

“Nu mai avem răbdare!”

Mesajul lor este cât se poate de clar: “Nu mai avem răbdare! Premierul şi partidele politice văd chestiunea reunificării într-un timp de generaţii viitoare. Noi vrem ca generaţia noastră să facă unire. Este ultima şansă pentru fraţii noştri români de peste Prut. Solicităm premierului şi preşedinţilor partidelor care se vor înscrie în cursa electorală să-şi asume reunirea naţională printr-o declaraţie a Legislativului, în sesiunea viitoare, şi asumarea proiectului reunificării ca proiect de ţară, cu toţi paşii care decurg prin aceasta: interconectare energetică, unificare monetară, spaţiu mediatic comun”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version