După ce a făcut trafic de influență în direct la Antena 3 pledând cauza penalilor, marele profesor doctor, rector, ministru, membru în Comisia de la Veneția (2 mandate) și fost judecător al CCR, Tudorel Toader, dovedește că nu este capabil să obțină singur informații! Iar Sorina Matei, o înverșunată apărătoare a corupților, nici nu se mai ferește în a-și etala relațiile cu ministrul Justiției care luptă cot la cot cu clica penalilor!

Moment penibil și totodată șocant vineri seară la B1TV, când jurnalista Sorina Matei i-a spus invitatului său din emisiune, procurorul-șef adjunct al DNA, Nistor Călin: “Uitați ce îmi trimite prin sms dl ministru Tudorel Toader: să vă întreb câți procurori sunt detașați la DNA”.

După ce Călin Nistor i-a răspuns că există numai 7-8 procurori delegați din totalul de 178 de la DNA, iar detașați la DNA nu există niciunul, ci doar 2 sau 3 procurori detașați din DNA către alte instituții – între care și Parchetul General, sâmbătă dimineață, ministrul Justiției a scris pe pagina sa de Facebook:

“Luni dimineaţă, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie, precum şi situaţia exactă a acestora.Voi solicita să ne comunice dacă au existat situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale. Se va verifica şi dacă este conformă declaraţia unuia dintre procurorii-şefi adjuncţi, în sensul că ‘doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegaţi. În DNA nu există procurori detaşaţi…’!”.

Pe de altă parte, participarea lui Nistor Călin la interviul Sorinei Matei anticipează numirea acestuia în funcția de procuror-șef al DNA. Ea l-a întrebat dacă va candida, iar el a răspuns că încă nu s-a hotărât.

Cine este Nistor Călin

Nistor Călin a ajuns procuror-șef adjunct al DNA, sub șefia Laurei Codruța Kovesi, în anul 2013, la propunerea fostului ministru Robert Cazanciuc, din Guvernul Ponta. Președintele de atunci, Traian Băsescu, l-a refuzat inițial pe Nistor Călin, dar apoi a acceptat propunerea și a semnat decretul. 

 

Mai întâi, Călin Nistor a fost delegat în funcția de procuror șef al DNA timp de 6 luni, începând din data de 11 martie 2013, înainte ca Laura Codruța Kovesi să își încheie al doilea mandat de procuror general și să defină șefa DNA. 

Nistor Călin s-a născut la 22 ianuarie 1970, în Rm. Vâlcea. A absolvit mai întâi Facultatea de Agronomie a Universităţii din Craiova (1989-1993) şi abia apoi Facultatea de Drept (1991-1995), la ambele frecventând cursuri de zi.

La început a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani (1995-1996).

Apoi a trecut la avocatură, exercitând această profesie din 1996 până în 2000, când a revenit în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Între anii 2003-2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm.Vâlcea.

Între anii 2006-2008 a fost procuror la Direcția Națională Anticorupție-Structura Centrală.

De la 1 ianuarie 2008 şi până la 10 martie 2013 a deţinut funcţia de procuror șef la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version