Înfrângere umilitoare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, în demersul său de revocare a Procurorului General al României, Augustin Lazăr: Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ.

Scorul a fost de 5 – 1, astfel că Toader a fost singurul care a votat pentru revocare.

La audiere, Lazăr a acuzat că ministrul și-a arogat abuziv atributul de instanța disciplinară, care operează abuziv și în fața căreia nu te poti apăra.

Mai mult, procurorul general invocă faptul că ministrul nu are competența de a evalua procurorii de rang înalt:

Lazăr: Ministrul Justiției nu are competența de a evalua procurorii cu funcții de conducere

Avizul CSM va merge la președintele Klaus Iohannis, care trebuie să semneze decretul de revocare, după ce Curtea constituțională a dat o decizie în acest sens atunci când a fost revocată Laura codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Totuși, având în vedere că Iohannis a atacat la CCR solicitarea de revocare a lui Kovesi invocând motive de oportunitate, ar putea depune de data aceasta o motivare mai substanțială. 

Mandatul de 3 ani zîn funcția de Procuror General îi expiră în 19 aprilie 2019 lui augustin Lazăr, însă tudorel toader, care s-a transportmat în avocatul condamnatului penal liviu Dragnea, ține moșțiș să îl demită, pentru a bloca dosarul Jandarmeria – cu violențele forțelor de ordine asupra manifestanților pașnici din 10 august.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version