Directorul maternității Giulești, pr. dr. Ciprian Cristescu, ieșise cu soția dintr-un restaurant unde petrecuseră de ziua lui, iar polițiștii au sărit cu fiola să o testeze, ea aflându-se la volan. Rezultatul a fost zero, dar oamenii legii au tăbărât pe medic, deoarece a îndrăznit să le ceară să se legitimeze. De aici totul a degenerat într-un nou caz Boureanu, -cu diferența că medicul nu i-a agresat pe polițiști -, un eveniment ce putea fi evitat! 

Ofițerul șef de schimb al agenților de poliție care au făcut circ în stradă cu medicul de la maternitatea Giulești, târându-l pe jos până la mașină înainte de a-l amenda pentru că a comentat atunci când oamenii legii i-au pus fiola soției, va fi cercetat disciplinar, informează IGPR.

Șeful direct al celor doi agenți de poliție se fac vinovați de faptul că nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale, respectiv nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de Parchet competentă incidentul produs în trafic.

Primele rezultate ale verificărilor efectuate de ofițerii Direcției Control Intern a Poliției Române la nivelul Poliției Capitalei arată că s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj și s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente.

“Agenții de poliție au raportat ofițerului șef de schimb incidentul produs, atât telefonic, la câteva minute după producerea incidentului, cât și direct, la ieșirea din serviciu, însă ofițerul nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale (nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de parchet competentă), fapt pentru care s-a dispus cercetarea disciplinară a acestuia. Întrucât, din datele prezentate până în acest moment, s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj, s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente”, se arată în comunicatul IGPR.

Medicul Ciprian Cristescu și-a cerut public scuze, la B1TV (ontactat prin telefon), de la agenții de poliție și a declarat că regretă acest incident.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version