Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr anti PSD căruia polițiștii rutieri i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare și i-au deschis dosar penal, depune plângere penală împotriva oamenilor legii, deoarece l-au hărțuit și anchetat trei ore în prezența fiului său de 8 ani, care este acum traumatizat.
 
 
Avocatul său a declarat: “Vrem să lămurim cadrul legal, dacă este vorba de o contravenție sau un dosar penal.
 
Iată ce a declarat Ștefănescu marți, la sediul Brigăzii Rutiere, unde s-a prezentat cu avocatul său pentru a cere să i se înapoieze permisul ce i-a fost ridicate marți, în timp ce se afla în drum spre litoral:
 
„Doamna polițistă m-a întrebat dacă vreau să duc minorul undeva. I-am spus că nu aveam unde să-l duc, să mă fi lăsat o oră, două, să merg să-l duc pe fiul meu undeva unde aveam încredere. Dânsa ne-a luat împreună. (…) Da este (traumatizat n.r.). I-am explicat că nu se întâmplă nimic, totul este bine. Mă tot întreba de ce m-a luat. (…) Facem plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. Mă puteau lăsa o oră să merg să las copilul undeva. Nu au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliție”.
 
El a precizat că potrivit procesului-verbal pe care l-a primit, permisul și plăcuțele de înmatriculare i-au fost reținute pentru că numerele sunt inactive:
 
„Aici mi-au spus asta, că de aceea au suspendat permisul. Celelalte plăcuțe erau în mașină. Am întrebat polițiștii la opririle precedente dacă trebuie să schimb plăcuțele și au spus că nu am voie să le schimb, pentru că fac altă infracțiune, și să merg cu cele cu care am intrat în țară. (…) Dacă cei din Suedia au decis că plăcuțele nu sunt ok, nu voi continua. Nu cred că îmi va mai da alte plăcuțe cu PSD. Vreau să-mi recuperez permisul de conducere, plăcuțele pot să le oprească ei. Nu am făcut nimic ilegal, dacă era ilegal, probabil că îmi părea rău”.
 
Poliția Rutieră a anunțat luni că mașina cu plăcuțe “M…PSD” a fost oprită de patru ori în trafic de Poliție, pe raza a trei județe Hunedoara, Dolj, Olt și apoi în Capitală, dar abia acum autoritățile au avut toate răspunsurile din partea autorităților suedeze.
 
 
“În momentul în care a intrat în țară (n.r.: 17 iulie 2018, prin Vama Nădlac) îndeplinea condițiile.Ulterior, verificările le-am făcut noi. Este o situație inedită”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Marian Badea, adjunctul șefului Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române. 
 
Românul este șofer de TIR în Suedia și a venit în concediu în țară.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version