Afaceristul Adrian Sârbu şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu au ajuns joi la sediul DNA, pentru a da explicaţii în dosarul creditelor luate în mod fraudulos de la BRD.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Cei doi sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională organizată care a prejudiciat BRD Groupe Societe Generale cu peste 43,5 milioane de euro.

Sârbu şi Roşca Stănescu sunt acuzaţi că au obţinut în mod ilegal credite de milioane de euro prin intermediul lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase. De altfel, Truică este implicat şi în dosarul retrocedărilor ilegale şi a fost audiat luni la DNA.

Înainte de a da ochii cu procurorii, Roşca Stănescu s-a plâns că “întregul sistem este controlat, în continuare, de Traian Băsescu. Acest sistem este mâna lui Traian Băsescu. Am primit avertismente să mă potolesc şi să nu mai scriu despre sistem, dar nu voi renunţa să o fac”.

De asemenea, Roşca Stănescu susţine că “mă voi lupta în continuare cu sistemul, aşa cum am făcut-o pe vremea lui Ceauşescu şi cu toţi ceilalţi şefi de stat”.

Jurnalistul, fost senator PNL, se declară nevinovat, spunând că n-a avut nimic de câştigat de pe urma creditului respectiv şi că toate bunurile i-au fost executate cu mult înainte de demararea anchetei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version