Ron Weiner şi David Geclowicz, cei doi israelieni de la Black Cube acuzaţi că o spionau pe Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au ajuns la un acord de recunoaştere a faptelor cu procurorii DIICOT.

hellvig-foto_d8b517b87d

Weiner şi Geclowicz au recunoscut implicarea în poveste aşa cum o prezenta DIICOT-ul şi ar urma să scape cu câte 3 ani de închisoare, cu suspendare, şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Asta desigur dacă şi magistraţii sunt de acord.

Însă rămân un mare semn de întrebare în legătură cu cine a comandat acţiunea desfăşurată de agenţii Black Cube. Una dintre variantele vehiculate arăta că şefii Serviciului Român de Informaţii, în frunte cu directorul SRI, Eduard Hellvig, au căutat să investigheze modul în care se descurcă Laura Codruţa Kovesi şi procurorii ei de bază.

Marţi, după ce a apărut informaţia că israelienii au bătut palma cu procurorii DIICOT, SRI-ul a oferit un punct de vedere asupra acestui dosar, punct de vedere care arată cam aşa:

“În legătură cu speculaţiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menţionat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări. Serviciul Român de Informaţii nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Român de Informaţii respinge cu fermitate afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube. Menţionăm că niciodată, în nicio situaţie şi în niciun context, directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar. De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informaţii relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version