Circa 500 de copii și părinți au protestat din nou în Piața Victoriei sâmbără la prânz, după o mobilizare pe rețelele de socializare, ignorând cele 30 de reclamații anonime depuse la Protecția Copilului pe motiv că minorii sunt folosiți de adulți în folos personal, cu încălcarea legii.

sursă foto Hotnews

Protestul s-a intitulat “Educație pentru democrație – Lecția de educație civică”.

“Ne intalnim la 11.00 si plecam la 14.00-16:00 Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sambata, asa cum ne-ati propus, hai sa luam copiii de mana, in brate, in carucioare, pe umeri si sa facem cel mai pasnic si colorat protest! Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00.(PS – Se aude ca spaga e o bomboana de copil”, se scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestația a durat aproximativ patru ore, timp în care copiii au desenat pe asfalt și au scris cu cretă colorată mesaje precum “Nu mint”, “Nu fur”, “Nu renunț”.

sursă foto Hotnews

După un protest similar desfășurat în urmă cu două săptămâni, de data aceea venind in fata Guvernului cateva mii de parinti si copii, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a primit, pana miercuri dupa-amiaza, 25 de sesizări, iar la nivelul a 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilulu, au fost inregistrate alte patru reclamații.

Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, neagă orice implicare, amintindu-și că atât ea, cât și Gabriela Firea, Victor Ponta și alți pesediști și-au folosit propriii copii în campania electorală și i-au adus inclusiv în secțiile de votare, să introducă împreună cu ei în urnă votul.

“În subordinea noastra exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Abia in aceasta saptamana, cand presa a solicitat pe 544/2001 sa se precizeze numarul, atunci am trimis si noi o adresa catre autoritate. Nu am cerut Autoritatii sa ia masuri, nici nu poate sa ia, doar centralizeaza aceste sesizari, Politia este cea care identifica persoanele si amendeaza”, a precizat ministrul Muncii. 

Olguta Vasilescu a mai spus ca doar doua din sesizarile primite se refera la o persoana anume, fiind vorba despre Nicusor Dan, presedintele USR.

“M-am interesat si de cine sunt facute aceste sesizari, parte de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice, niciuna dintre aceste persoane nu este din PSD.  Din cate stiu, nu au fost sesizari pe persoana, doar doua cu referire la Nicusor Dan care a venit cu copilul la miting, pe restul nu stiu cum ar putea Politia sa le rezolve”, a mai spus Vasilescu.

Nicusor Dan spune ca declaratiile ministrului Muncii despre prezenta copiilor la protestele de strada reprezinta “o interpretare total eronata”.  Liderul USR declara ca nu e ca si cum s-ar fi dus cu copilul la cersit, ci la un miting civilizat, prietenesc, in care copilul s-a simtit bine”.

 Directia pentru Protectia Copilului Sibiu a sarit in apararea parintilor care si-au adus copiii la protestele din ultimele saptamani, aratand ca demersul lor nu incalca nicio lege. Ba mai mult, interdictia copiilor de a participa la manifestatii ar ingradi drepturile parintilor, potrivit digi24.ro.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version