Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat joi seară la Ateneul Român, unde a avut loc ceremonia preluării de către românia a președinției rotative a Consiliului UE, că ”forța Europei unite se întemeiază pe valori, pe democrație, pe statul de drept, pe respectarea demnității și a libertății fiecăruia”.

Antonio Tajani

”Forța Europei unite nu e o vorbă în vânt. Pentru noi, cetățenii, această forță înseamnă, pentru prima oară în istorie, posibilitatea de a trăi împreună, liber și pașnic. Această forță este opusul violenței și al schematismului naționalist. Această forță se întemeiază pe valori, pe democrație, pe statul de drept, pe respectarea demnității și a libertății fiecăruia”, a spus președintele Parlamentului European.

Tajani a  făcut un apel către statele membre UE care blochează aderarea României la spaţiul Schengen, susţinând că trebuie să îşi modifice poziţia. Acesta a afirmat că adeziunea României şi Bulgariei la Schengen este importantă pentru securitate.

„Principiul solidarităţii va fi aplicat de România şi în adeziunea sa la spaţiul Schengen. Parlamentul European a susţinut întotdeauna ţările în curs de aderare la acest spaţiu. Fac un apel la statele membre care blochează această aderare să îşi modifice poziţia”, a spus Antonio Tajani.

El a susţinut că aderarea României și Bulgariei la spaţiul Schengen „va fi benefică pentru securitatea şi statele membre UE: „Sper că va fi îndeplinită în timpul Preşedinţiei dvs”, a adăugat Tajani.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version