Agitaţie mare, marţi dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se reiau de la zero procesele în care sunt implicaţi Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, şi Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

sursă foto: România TV

Tăriceanu, care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, a ajuns încă de la ora 08.00 la sediul ÎCCJ şi a stat de vorbă aproximativ o oră cu magistraţii.

Liderul ALDE a beneficiat de reluarea procesului de la zero, după ce judecătoarea Anamaria Dascălu s-a pensionat, iar înlocuitorul a solicitat readministrarea probelor, invocând o decizie CEDO.

 

SCHEMĂ! Penalii Dragnea, Tăriceanu, Oprea, Iliescu, Roman, Măgureanu și Șova au primit un răgaz prin Operațiunea “pensionarea programată”!

 

Marţi, Tăriceanu a anunţat, printre altele, că a ajuns într-o asemenea ipostază, de a avea dosar penal, pentru că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au răstălmăcit declaraţiile astfel încât să reiasă că el a minţit sub jurământ.

În plus, Tăriceanu a afirmat că se consideră nevinovat şi că procurorii se bazează doar pe speculaţii împotriva sa.

Tăriceanu este acuzat în acest dosar că “în 15 aprilie 2016, în cadrul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu, în declaraţia luată sub jurământ, a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar.

Inculpatul Tăriceanu a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare.

Inculpatul Călin Popescu Tăriceanu a făcut declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, şi nu a spus nimic despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu Truică referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea terenurilor din Snagov şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version