Prins în corzi de DNA în dosarul în care este trimis în judecată, dar și denunțat de Vîntu în dosarul lui bogdan Olteanu, Călin Popescu Tăriceanu îi cere președintelui Klaus Iohannis într-un apel disperat pe Facebook, nici mai mult, nici mai puțin  decât demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și a pertenerului acesteia de la SRI, Florian Coldea.

tariceanu alde

Pentru început, procurorii DNA l-au Tăriceanu l-au reținut pe finul lui Tăriceanu, Bogdan Olteanu, instalat de acesta pe vremea când era premier, cu sprijinul PSD, în funcția de viceguvernator al BNR.

Olteanu este acuzat că a pretins și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 1 milion de euro pentru a-l numit pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, în anul 2008.

Vîntu l-a denunțat și pe Tăriceanu, la care ar fi ajuns o parte din bani.

În apelul său jalnic către șeful statului, Tăriceanu îl invocă pe Traian Băsescu:

Afirmațiile lui Traian Băsescu (de acum câteva zile), potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situație inacceptabilă, în care DNA si SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat și exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituțiilor democratice alese de cetățeni. (…) În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, președintele Romaniei va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version