Audiat marţi de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a cedat psihic.

sursă foto: republicanii.ro

La ieşirea din sediul ÎCCJ, după ce a anunţat că nu mai recunoaşte declaraţia care îl incriminează, Tăriceanu s-a lansat într-un atac dur la adresa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

“Procurorii DNA m-au trimis în judecată fără probe. Ei doar fac o vânătoare pentru a obţine denunţuri. Cred că am demonstrat destul de clar că aceste acuzaţii nu se susţin, că sunt practic nişte supoziţii, nişte speculaţii care nu au niciun fundament real. Procesul îşi urmează cursul, vor fi audiaţi şi alţi martori din dosar, ceea ce cred că este necesar pentru a putea fi lămurite toate aspectele care sunt incriminante în acest dosar, toate acuzaţiile care mi se aduc.

E un fel de proces de intenţie, adică procurorii la noi ar fi mulţumiţi să declarăm ceea ce îşi doresc ei, ar trebui să intuim probabil ceea ce şi-ar dori ei, eventual să ne şi autoincriminăm. E o inovaţie interesantă asta în România.

Având în vedere informaţiile care mi-au parvenit în ultimele zile sunt convins că procurorii au cerut şi celor care au făcut declaraţii să facă denunţuri la adresa mea. Iar aici vorbim despre lucruri care sunt recente, din, aş spune , ultimele două săptămâni. Cred că este evident că se urmăreşte cu totul altceva. Procurorii fac ceea ce se numeşte vânătoare, încearcă să smulgă denunţuri de la cei care sunt anchetaţi împotriva anumitor persoane”, a fost mesajul transmis de Tăriceanu.

Preşedintele Senatului neagă că îi este frică de procurorii DNA şi de o eventuală condamnare amintind că a depus la Curtea Constituţională o sesizare împotriva instituţiei respective.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version