Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep au mers luni în Parlamentul României, pentru a atrage atenţia în legătură cu un eventual abuz comis de şefii Băncii Naţionale a României.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Ţiriac încearcă de mai mult timp să pună mâna pe Arenele BNR, pentru a readuce la Bucureşti turneul masculin de tenis găzduit de ţara noastră până în urmă cu ceva ani.

Ţiriac susţine că a negociat de mai multe ori cu Mugur Isărescu, şeful BNR, dar că cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun.

Iar acum, fostul mare tenismen român a scos la înaintare un document care ar arăta, de fapt, că BNR nu este adevărata proprietară a Complexului Sportiv care găzduieşte terenurile de tenis din Cotroceni.

“Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti, deci începem procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Cine suntem? Suntem nişte sportivi care am fost, nişte sportivi care suntem şi, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi. Noi am venit în Parlamentul României pentru a discuta deschis soarta Arenelor BNR. Vrem să luăm aceste terenuri pentru Ministerul Tineretului şi Sportului. BNR nu este propietara terenului de tenis, după cum reiese din harta prezentată. Nu are niciun drept de administraţie. Solicităm primului ministru Mihai Tudose denunţarea protocolului semnat în 1991. Nu au fost respectate clauzele contractului. Ar trebui ca organele de anchetă să se autosesizeze. Se vede negru pe alb că s-a comis o greşeală, voit sau nu. Eu am mai vorbit cu BNR-ul şi acum 15 ani şi acum 10 ani şi i-am tot întrebat ce vor să facă. E păcat de acest teren. Lăsaţi Arenele BNR la dispoziţia sportivilor”, a fost mesajul transmis de Ion Ţiriac.

Afaceristul denunţă un acord semnat în 1991 de Bogdan Niculescu Duvăz, ministrul Tineretului din acea perioadă, şi Mugur Isărescu. Acesta din urmă era şi la vremea respectivă guvernatorul BNR.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version