Ministrul Justiției, Tudorel Toader, consideră că avizul Secției de procurori a CSM pe revocarea Procurorului General al României “ar trebui să nu fie deloc”.
 
 
El i-a spus acest lucru, luni, președintelui Secției, Codruț Olaru – care este și vicepreședintele Consiliului.
Olaru a anunțat despre ce se va discuta în Secția pentru procurori de luni, că se dezbate pentru emiterea unui aviz pentru revocarea lui Augustin Lazăr.
“Avizul conform legii, că avizul e consultativ din păcate”, a replicat ministrul Justiției.
“Din păcate”, a spus Codruț Olaru.
“Din păcate, ar trebui să nu fie deloc”, i-a întors-o Tudorel Toader.
Toader a ținut să menționeze plângerea pe care Lazăr a depus-o față de revocarea sa.
“Eu, ca ministru al Justiției, nu am interesul să trag de timp. Un interes de care nu aș fi sigur în cazul procurorului general. El s-a adresat instanței de contencios de la Alba Iulia, mâine este termen (marți, n.r.), coincidență sau nu, chiar mâine, când trebuia să aibă loc aici. Ministerul Justiției a depus întâmpinare, judecătorul va decide. Procurorul general nu e pe persoană fizică cum s-a ajuns acolo, am rezerve cu privire la natura raportului. Raportul nu a produs efecte, dovadă că domnul Lazăr încă este în funcție. (…) Mâine va merge cineva și va susține. Eu mi-am exprimat rezerve, voi exprima și acum. Judecătorul va decide. Raportul nu l-am făcut împotriva cetățeanului Lazăr, ci împotriva procurorului general, competența e de ordiine publică”, a mai spus Toader.
 
Ulterior, Toader a declarat presei: “Ce ziceți că în SUA și Germania procurorul general a fost demis pe loc?”.
Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general a fostdeclanşată de ministrul Justiției în 24 octombrie.
 
Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare, cerere care se va judeca în 20 noiembrie. De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version