Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a amenințat joi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că ”va veni un moment în care voi vorbi și mai mult, și mai multe”.

Astfel, întrebat de jurnaliști dacă s-a simţit umilit la Bruxelles pentru că a prezentat doar câteva articole din ordonanţa de urgență de modificare a Codurilor penale, pe care intenţiona să o dea, aşa cum susțin Dragnea, Toader a răspuns: „Lasă. Întrebaţi-l pe dânsul de ce, iar eu dau răspunsuri uneori parţiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe”.

Toader s-a darădat deranjat de insistența jurnaliștilor de a-l întreba dacă demisionează, așa cum îi cer tot mai mulți lideri din PSD.

Întrebat cum crede că mai poate sta în Guvern din moment ce partidul nu îl mai susține, ministrul a replicat: ”Să-i întrebați pe ei, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume și prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot să mă duc acuma să închid biroul, să zic că am auzit că mă remaniază”.

Chestionat în continuare dacă s-a gândit la o demisie de onoare, Toader a răspuns:

”Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din foarte multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat. Categoric, e prerogativa dânșilor”.

Despre faptul că Liviu Dragnea nu l-ar mai susţine pentru funcţia de ministru, Toader a spus: „Nu îi transmit nimic. Fiecare face ceea ce ştie şi ce crede”.

Toader s-a aflat joi la Palatul Parlamentului într-o vizită cu un grup de studenţi.

Reacția ministrului Justiției vine după ce Liviu Dragnea l-a acuzat, pe 5 aprilie, că a mințit PSD în privința OUG pe Coduri.

Dragnea: Toader a păcălit tot PSD-ul că dă OUG. A ridicat scandalul până la cer și acum spune că nu se justifică urgența
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version