Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, își pregătește instalarea propriilor oameni în funcțiile din eșalonul 2 de la DNA, Parchetul General și DIICOT.

Astfel, vineri a fost demarată selecţia procurorilor care îi vor înlocui pe cei delegați în aceste funcții. 

Este vorba de:

  • 4 funcţii vacante la Parchetul General: procuror şef şi procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare, procuror şef şi procuror şef adjunct al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare; 
  • 3 funcţii la DNA: procuror şef şi procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei, procuror şef al Secţiei Judiciare Penale;
  • un post vacant de procuror şef adjunct la DIICOT.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul MJ, selecţia are loc în perioada 10 – 18 septembrie, iar procurorii pot depune cereri de înscriere până la data de 3 septembrie (inclusiv).

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de următoarele înscrisuri: dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege; declaraţiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor; un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, care se depune atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic; un curriculum vitae al procurorului; minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care i-a desfăşurat activitatea, în ultimii 5 ani; ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale; orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul MJ la data de 4 septembrie.

Procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 5 – 14 septembrie, un interviu cu ministrul Justiţiei, care va fi sprijinit de secretarii de stat.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a instituţiei, la data de 18 septembrie, după care propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate CSM, în vederea obţinerii avizului. După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version