Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că Inspecţia Judiciară a CSM va finaliza pe 11 august, conform unui grafic realizat de inspectorii judiciari, controlul dispus de el la DNA “privind verificarea eficienţei manageriale”. în urma presiunilor primite de la politicieni, dar și de la anumiți jurnaliști, după ce Dan Andronic a afirmat că procurorul-șef anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost într-o vizită acasă la Gabriel Oprea chiar în ziua alegerilor prezidențiale din 2009.

Iată declarațiile ministrului Justiției, făcute luni, la intrarea în sediul ministerului:

„După graficul pe care eu l-am primit, cred că pe data de 11 august ar trebui să încheie Inspecţia Judicară (auditul la DNA – n.red.). Aici revin cu o precizare. Ministrul Justiţiei are două căi de a face un control de fond la Ministerul Public.

Pe de o parte, ministrul, prin ordin poate să numească procurorii, obiectivele controlului şi graficul. O altă procedură la care eu am apelat a fost aceea de a mă adresa Inspecţiei Judiciare, solicitând ca în planul lor de măsuri să aibă o astfel de abordare. Inspecţia Judiciară a stabilit graficul de efectuare a controlului, a hotărât care este componenţa comisiei, a stabilit care sunt obiectivele controlului.

Eu am făcut doar scrisoarea de solicitare a evaluării, a controlului de fond, care nu fusese de 10 ani de zile. Eu am auzit că au fost 176 de controale, dar sunt din alea punctuale. Eu vorbesc de managementul de fond al insituţiei.

Eu am trimis scrisoarea. Inspcţia Judiaicră a prins-o în programul de măsuri de control, a stabilit componenţa comisiei, graficul, obiectivele”, a spus Tudorel Toader.

Amintim că ministrul Justiţiei a transmis o solicitare Inspecţiei Judiciare pe 19 iunie, privind efectuarea unor controale la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul General, privind eficienţa managerială.

După aproape o lună de cumpănire, Inspecţia Judiciare a demarat în 17 iulie verificările la sediul DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version