Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri, la Comisia parlamentară specială de modificare a Codurilor Penale, că va cere în scris eliminarea din Codul de procedură penală a Camerei preliminare.

Comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache (PSD), autorul scandaloasei OUG 13, s-a întors miercuri din minivacanța de 1 Mai și începe modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală.

Ședința de miercuri a comisiei a început cu precizările ministrului Iordache, care a depus “observațiile noastre (ale Ministerului Justiției – n.r.) privind Codul penal”.

Toader a anunțat că “‘în zilele următoare vom prezenta și modificările privind Codul de procedură penală (Cpp)”.

“Cu voia dvs voi antama o problemă de fond, pe care o vom trimite în scris. Când eram judecător la CCR, am participat la multe dezbateri pe sesizări privind Camera preliminară, care creează multe incompatibilități, care sub multe aspecte a fost declarată neconstitituțională”, a arătat Tudorel Toader.

El susține că această instanță “nu și-a atins scopul de a scurta procesele, ci le-a lungit’ 

“Ceea ce vom trimite în scris va fi eliminarea Camerei preliminare din Cpp”, a precizat ministrul Justiției.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version