Turneul președintelui Klaus Iohannis cu soția sa, Carmen, continuă în Africa, cu secretizarea costurilor aceastei călătorii de lux de 10 zile, pentru care familia prezidențială a închiriat cel mai scump avion privat. 

Cei doi au ajuns, luni, în Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), unde au fost primiți de președintele José Maria Neves.

Iohannis a declarat că „Republica Cabo Verde este, la fel ca România, un loc al respectului pentru valorile democratice”.

„I-am prezentat preşedintelui Neves noua noastră abordare strategică de relaţionare cu Africa, având la bază o noua strategie naţională, bazată pe interese şi valori comune. Am agreat să intensificăm cooperarea pe teme importante, atât pentru România, cât şi pentru Cabo Verde, precum gestionarea situaţiilor de urgenţă, combaterea schimbărilor climatice, agricultura şi siguranţa alimentară, educaţia, cercetarea şi inovarea. Memorandumurile de colaborare referitoare la gestionarea situaţiilor de urgenţă, în domeniul sanitar-veterinar şi în cel al educaţiei care urmează să fie semnate astăzi reflectă dorinţa noastră de consolidare a relaţiilor tradiţionale foarte bune”, a precizat şeful statului. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version