Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a ajuns, miercuri la prânz, la sediul din Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție.

udrea dna 2

Udrea urmează să fie audiată ca martor în dosarul în care Vasile Blaga, copreședintele Partidului Național Liberal, a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influență.

Deși a pus tunurile în mai multe rânduri pe șeful PNL și chiar a lăsat să se înțeleagă că a depus un denunț împotriva acestuia, înainte de a da ochii cu procurorii Elena Udrea a precizat că “nu mă așteptam să se înceapă urmărirea penală pe numele domnului Blaga atâta vreme cât până acuma nu l-a întrebat nimeni nimic”.

Întrebată dacă Blaga merita să fie pus sub control judiciar, Udrea a spus că “nu știu exact, pentru că nu cunosc conținutul acestui dosar. Vreau să văd despre ce este vorba cu exactitate și după aceea o să văd ce este de făcut și de spus”.

Blaga a fost pus sub urmărire penală alături de Gheorghe Ștefan, primarul de la Piatra Neamț, procurorii susținând că “la nivelul anului 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere și anume secretarul general Blaga Vasile și vicepreședintele Ștefan Gheorghe, în sensul obținerii de bani pentru partid. Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică către firme dispuse să,,cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version