Un nou cutremur a avut loc în Gorj, marți, la doar o zi de la primul seism de 5 grade pe scara Richter înregistrat în această zonă. De data aceasta, seismul produs la ora 15.16 a avut o magnitudine mult mai mare, de 5,7  grade, la o adâncime de 6 km şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti.

Pacienţi şi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu – cadre medicale, personal TESA, s-au soeriat de mișcarea teluricau ieşit în curtea unităţii medicale.

Totodată, zeci de apeluri la 112 au asaltat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, iar cinci persoane s-au prezentat cu atacuri de panică la spital.

„Cetăţenii au semnalat fisuri apărute la anumite construcţii sau elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins. Din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime! Echipajele noastre de intervenţie intervin acolo unde au fost semnalate situaţii de urgenţă şi continuă misiunile de recunoaştere/patrulare pentru că este prioritar să ne asigurăm că nu sunt persoane care au avut de suferit”, a informat ISU Gorj.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version