Un val de aer polar a acoperit România, iar meteorologii au emis mai multe avertizări Cod Galben de vânt puternic în sud-estul țării și de ninsori viscolite la munte.

Potrivit ANM, începând de vineri ora 05.00, până duminică la ora 12.00, vremea va fi deosebit de rece, cu ninsori și intensificări ale vântului la munte, iar în zonele joase de relief, precipitații slabe mixte.

“În intervalul menționat, vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada. În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie)”, se arată în informarea transmisă vineri dimineață.

Totodată, ANM a emis mai multe avertizări nowcasting de Cod Galben de vânt: pentru zona de munte de peste cota 1800 m în județele Suceava și Neamţ – între orele 8.30 – 13.30; pentru județele Constanța și Tulcea – între orele 8.00 – 14.00; pentru județele Ialomiţa, Brăila, Buzău și Călăraşi – între orele 10.10 și 16.00.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version