Procurorii DIICOT l-au chemat joi, la audieri, pe Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei.

videanu

UPDATE: După ce a stat aproape o oră în sediul DIICOT, Adriean Videanu a declarat, la plecare, că a fost înştiinţat de faptul că s-a decis începerea urmăririi penale în acest dosar. “Ni s-a adus la cunoştinţă schimbarea încadrării, din suspect, în inculpat şi s-a pus în mişcare urmărirea penală. De acum nu mai vreau să comentez subiectul decât în faţa procurorilor şi a instanţei”, a fost mesajul transmis de Adriean Videanu.

 

Videanu dă cu subsemnatul în dosarul Romgaz, dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Videanu nu a vrut să facă declaraţii, când a ajuns la sediul DIICOT, dar există informaţii care arată că va fi confruntat cu rezultatele expertizei din dosar.

Conform procurorilor DIICOT, Videanu, dar şi predecesorul său, Varujan Vosganian, “au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC Interagro SA, acordând discounturi comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către această companie”.

Oamenii legii susţin că, prin acţiunile lui Videanu şi Vosganian, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 60 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version