Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române anunță, conform unor surse citate de Mediafax, că Alexander Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu, a fost prins la Londra.

Alexander Adamescu (sursa foto romaniatv.net)

UPDATE, 13.30: Noi detalii ies la iveală despre modul în care a fost capturat Alexander Adamescu. Conform libertatea.ro, Adamescu a fost reținut pe motiv că a falsificat anumite documente prin care încerca să blocheze acțiunea de extrădare.

 

Alexander Adamescu are emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, fiind implicat într-unul dintre dosarele penale ce îl vizau pe tatăl său.

Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Alexander Adamescu este acuzat de comiterea a două infracțiuni de dare de mită, respectiv că a șpăguit alături de tatăl său mai mulți judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile unor societăți la care acționar era Dan Adamescu.

Laura Codruța Kovesi anunța încă din urmă cu ceva timp că Alexander Adamescu a fost localizat, dar că nu poate să spună locul în care se află.

Rămâne de văzut dacă Alexander Adamescu va fi repatriat de urgență sau lucrurile se vor tergiversa precum în cazul lui Puiu Popoviciu, un alt penal celebru capturat la Londra, iar apoi eliberat pe cauțiune.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version