Prim-procurorul Ionel Corbu: “Până la acest moment nu ni s-au comunicat documentele pe care le-am solicitat Jandarmeriei”.
Imediat, Jandarmeria a făcut public numele procurorului, despre care spune că “s-a autosesizat”!

​​Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a declarat marți că niciun procuror militar nu a făcut parte din centrul mobil de comandă pentru intervenția din Piața Victoriei, așa cum au afirmat ministrul de Interne, Carmen Dan, și purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.


UPDATE:
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a făcut public numele procurorului militar despre care spune că a făcut parte din centrul de comandă de la intervenția în forță a jandarmilor:

“În data de 10 august a.c., în Piața Victoriei, pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piața Victoriei fiind prezent în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat, cât și în zona dispozitivelor alături de reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și autorităților publice centrale și locale”.

Însă prim-procurorul Ionel Corbu de la Parchetul Militar a spus foarte clar că niciun subaltern de-al său nu a fost mandatat pentru o astfel de operațiune: „Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (…) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”.

“Cert este că niciunul dintre colegii mei nu a fost mandatat să participe în Piața Victoriei, alături de jandarmi”, a insistat el. 

Ionel Corbu a mai spus că Jandarmeria nu a înaintat Parchetului Militar niciun document cerut pentru a continua ancheta, subliniind că informațiile sunt esențiale pentru a lămuri participarea ofițerilor la acțiune.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version