UPDATE. Cu unanimitate de voturi CCR a admis contestația depusă de 74 de deputați și 6 senatori PNL și PMP pe modificarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Iată decizia CCR:

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii pentru modificarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali sunt neconstituționale.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului.

Modificarea, adoptată de Senat – for decizional – în 20 iunie, le permite primarilor și consilierilor să-și păstreze mandatele înainte de expirare, chiar dacă partidele pe listele cărora au câștigat alegerile fuzionează.

Prin excepţie, în cazul în care două sau mai multe partide fuzionează, consilierul local sau judeţean ales pe lista unuia dintre aceste partide politice devine independent.

Legea a trecut cu 77 de voturi ” pentru” şi 34 de voturi “împotrivă”. 

Senatorul Traian Băsescu i-a acuzat pe PSD-iști că au făcut proiectul de lege pentru a recupera consilierii UNPR care au devenit independenţi după fuziunea PMP – UNPR.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version